Õuna-jogurti purukook

Põhi:                                                                                         

400g jahu                            

300g võid

100g Hiiu Gourmet maitsesuhkrut                                      

näpuotsaga soola

Täidis:

500g maitsestamata Talu jogurtit (kohupiima või toorjuustu)

2 suurt muna

1tl vanillsuhkrut

100g suhkrut

Kate:

u. 3-4 õuna

Hiiu Gourmet maitsesuhkrut

 Mõõda kaussi jahu, sega suhkru ja soolaga. Lisa võikuubikud, haki noaga puruseks. Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile küpsetuspaber, kata 2/3 purust, suru kergelt kokku.

 Vahusta kergelt jogurt suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult kreem põhjale.

 Koori ja tükelda õunad, sega Hiiu Gourmet maitsesuhkruga.. Kata täidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u.35 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.