Punases dipisegus on
- Külmkuivatatud punast peeti (külmkuivatatud toorained on umbes 4korda kontsentreeritumad kui tavalisel moel kuivatatud)
- külmkuivatatud paprikat
- küüslauku
- pohla
- tsillit
Näiteks, kas teadsid et
- sisaldab suhkrut 8–12%, suhteliselt palju naatriumi, kaaliumi, magneesiumi, joodi, rauda, 1,5% valku, kiudainet, rasva, värvaineid, askorbiinhapet, B1-, B2-, P-, PP-vitamiini, foolhapet ning alkaloiditaolist ainet betaiini, mis reguleerib koliini teket ja parandab sellega maksa ainevahetust.
- Loodusliku suhkru ja raua sisaldus peedis parandavad mälu ja kontsentratsioonivõimet ning stimuleerivad vereloomet.
- Uuringud on näidanud, et küüslauk on vererõhku alandava toimega just väävliühendite tõttu, mis lõõgastavad veresooni ja vähendavad vererõhku.
- Teadlased on uurinud pohlade toiteväärtust ja leidnud, et marjad on erakordselt rikkad mangaani, tsingi, kroomi, räni jt elementide poolest, mis inimkeha korralikuks toimimiseks on hädavajalikud ja mida teistes taimedes niisugusel määral ei leidugi
Seega proovi aga rohkem seda kasutada, näiteks hakklihatoidud tulevad imelised ja vahvalt punased!
Kommentaarid ▪ 16